Viziunea

E greu să mai credem în noi sau în ceilalți. Ne-a mai rămas însă încrederea în Dumnezeu și în strămoșii noștri că ne-au trimis pe acest pământ cu o misiune

MISIUNEA de ROMÂN este rostul fiecărui cetățean pentru o Românie cu IDENTITATE, NAȚIUNE și VIITOR PUTERNIC, o Românie a cărei societate FUNCȚIONEAZĂ pe baza VALORILOR FUNDAMENTALE UMANE, o Românie unde cetățenii își realizează POTENȚIALUL UMAN și CONTRIBUIE la comunitatea lor.

Dacă citești aceste rânduri, atunci și TU ești parte din acest plan. PLANUL de a lăsa în urmă mai bine decât am găsit.

Un nou început

Politicienii de astăzi s-au dovedit devastatori pentru IDENTITATEA, NAȚIUNEA și VIITORUL țării noastre. Nivelul lor scăzut de pregătire profesională, lipsa de implicare socială și lipsa de răspundere pentru deciziile politice fac România vulnerabilă din punct de vedere demografic, slabă economic și fără perspective.
POT vine să restabilească rânduiala firească în societatea românească, o rânduială bazată pe VALORILE FUNDAMENTALE UMANE. Suntem convinși că doar o restaurare a principiilor universale de viață, precum iubirea, bunătatea, iertarea, acceptarea și contribuția, mai poate însufleți și transforma România într-o țară SIGURĂ pentru noi toți, PUTERNICĂ economic și RELEVANTĂ pe plan internațional.

Misiunea de Român

Misiunea fiecărui cetățean român este de a contribui la moștenirea națiunii sale. MISIUNEA de ROMÂN este cea care ne călăuzește în drumul nostru în viață spre a deveni o valoare pentru societatea în care trăim și de a participa la crearea viitorului nostru.

Misiunea de român vine cu angajamentul de IMPLICARE civică și politică întrucât acestea stabilesc regulile, legile și prioritățile în societatea în care trăim. Politica înseamnă IMPLICARE în viața comunității și a societății. O societate va funcționa pentru noi toți atunci când suntem prezenți și reprezentați echitabil în politică. POLITICA ne afectează nemijlocit viața de zi cu zi și viitorul copiilor noștri.
Cadrul în care noi ne desfășurăm existența este DECIS de oamenii din politică. Ne place sau nu, VIAȚA noastră este determinată de deciziile politice. Este imperativ necesar ca NOI TOȚI să fim parte a acestor decizii. Altfel, vom suporta consecințele dictate de interese contrarii.

Avem convingerea că cea mai bună cale de a înainta spre viitor, ca națiune puternică și armonioasă, își are sursa în specificul, geneticul și felul nostru de a fi; care la rândul lor provin din istoria, experiențele și legătura noastră cu pământul și Dumnezeu. Viitorul este creat DE CĂTRE NOI.

Să lucrăm împreună

COLABORAREA este esențială pentru dezvoltarea unei națiuni. A lucra eficient împreună cu alți români stă la baza dezvoltării societății noastre, a creșterii productivității și a inovării. Oamenii de lângă noi sunt cei mai prețioși. De aceea este nevoie să găsim căi mai bune de comunicare și de creștere a încrederii.
ROMÂNIA care FUNCȚIONEAZĂ este principiul care stă în centrul politicilor noastre. Avem certitudinea că un aparat de stat care asigură cetățenilor un cadru funcțional optim este cheia pentru ca oamenii să poată să își realizeze potențialul uman, să își îndeplinească visurile și să își aducă contribuția către societate. Orice alt proiect este posibil atunci când avem un mediu prielnic care promovează creșterea și dezvoltarea. POT va prioritiza funcționarea instituțiilor statului pentru a facilita desfășurarea vieții sociale și economice.

O viață de calitate

PROGRESUL trebuie redefinit în obiective și valori care contează cu adevărat pentru viața umană. Timpul, sănătatea, realizarea potențialului nostru uman și experiențele care se transformă în amintiri frumoase sunt darurile pe care nu le mai putem răscumpăra. O viață de calitate presupune folosirea acestora pentru acoperirea nevoilor materiale la un nivel care ne permite mai apoi să tindem spre creșterea noastră spirituală.

POT pune în centrul politicilor pe care le inițiază REALIZAREA POTENȚIALULUI UMAN al fiecărui român. Statul este responsabil de asigurarea cadrului unde fiecare cetățean are șansa să dobândească cunoștințele și experiențele necesare pentru a obține succesul personal și capacitatea de a contribui. Acest lucru va duce la crearea unor comunități puternice și competitive.
În același timp POT propune și susține demersuri reale de fructificare a CAPITALULUI UMAN și valorificarea lui în PROSPERITATE pentru cetățenii țării. Astfel, eforturile se concentrează pe crearea unui mediu antreprenorial dinamic, pe asigurarea capitalului de finanțare, pe stabilitatea și predictibilitatea mediului de afaceri, precum și pe comerțul exterior și internaționalizarea firmelor românești.

O societate sigură și justă

SIGURANȚA SOCIALĂ este garantarea de către societate a cadrului minim necesar pentru ca fiecare cetățean să poată viețui și să poată fi de ajutor societății din care face parte. Astfel că, POT consideră că persoanele cele mai vulnerabile sunt în responsabilitatea noastră ca societate, fiind oportunitatea noastră de a ne exersa bunătatea și dăruirea.

Capitalul uman este cea mai importantă resursă a unei țări. De asemenea, RESURSELE NATURALE ale solului și subsolului țării aparțin cetățenilor români. Beneficiul maxim posibil din exploatarea resurselor naturale trebuie utilizat pentru dezvoltarea țării și asigurarea unei trepte superioare de trai pentru generațiile viitoare, după modelul deja implementat de alte state.
O societate care funcționează cu adevărat pentru noi toți este una asigurată de o JUSTIȚIE care echilibrează interacțiunile dintre oameni. Redarea încrederii, demnității și independenței față de politic este singura cale de a trăi într-o societate dezvoltată.

Viziunea POT este pentru o ROMÂNIE puternică, care se dezvoltă favorabil din punct de vedere economic, demografic, militar, al mediului și resurselor naturale, politic, cultural și tehnologic, astfel încât să ofere cetățenilor un standard tot mai înalt de trai și siguranță, dar și influență și relații armonioase pe plan internațional.

Copyright 2024 © POT. Toate drepturile rezervate