IDEOLOGIA

Iată care sunt liniile de gândire ale POT
POT
La POT totul este despre oameni, iar când vorbim despre România, trebuie să începem cu românii. Ei trebuie considerați în totalitatea lor, integrând atât aspectele fizice, cât și pe cele spirituale. Dezvoltarea potențialului uman, alături de valorificarea oportunităților pentru cultivarea dimensiunii spirituale, sunt esențiale pentru a asigura o viață împlinită și frumoasă pentru fiecare individ.
România trebuie să avanseze în dezvoltarea sa, dar această dezvoltare ar trebui să ne conducă, în final, spre armonie – între oameni, între om și natura și mediul său înconjurător. Trebuie evitat trendul de a reduce omul la un simplu număr, o statistică și un consumator. Prin implementarea practică a valorilor creștine fundamentale: iubirea, dăruirea, iertarea, acceptarea și cultivarea potențialului uman specific fiecăruia dintre noi, vom atinge nu doar bunăstarea materială, ci și armonia.
Suntem un partid de centru-dreapta, iar ideologia partidului POT este compusă dintr-o varietate de idei provenite din diverse curente ideologice, care, îmbinate, pot crea echilibrul necesar în societatea românească pentru atingerea unui potențial material și armonia socială.
Iată cele 10 principii pe care dorim să le valorizăm:
LIBERTATEA INDIVIDUALĂ
Fiecare persoană este liberă să trăiască așa cum dorește având libertate de exprimare, libertate de asociere, libertate religioasă și libertate de a alege unde să locuiască și cum să-și câștige existența. Aceasta include și respectarea proprietății private care permit individului să-și planifice și să-și controleze viața, să-și exprime preferințele și să-și urmeze aspirațiile.
EGALITATEA DE ȘANSE
Toți oamenii sunt egali în fața legii și merită aceleași oportunități pentru a reuși. Indiferent de rasă, genul sau situația financiară a cuiva, toată lumea trebuie să aibă șanse egale la educație, muncă și împlinire.
STATUTUL BUNĂSTĂRII
Statul asigură cadrul de siguranță pentru cetățeni prin furnizarea de servicii esențiale precum educația gratuită, asistența medicală accesibilă și protecția celor vulnerabili într-o societate unde individul beneficiază și își exersează drepturile care includ accesul la un loc de muncă și un trai decent, participarea la viața publică, și contribuția la bunăstarea comună.
STATUL FUNCȚIONAL
Statul asigură cadrul de funcționare prin instituții publice bine organizate, eficiente și responsabile, având ca principal obiectiv servirea cetățeanului pentru ca el să poată să își îndeplinească și să realizeze dorințele și obiectivele sale. În acest sens, în special educația trebuie să fie optimă în a da fiecărui individ oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile și cunoștințele necesare pentru a-și atinge potențialul maxim. Astfel fiecare individ devine o valoare pentru societate și contribuie la bunăstare și crearea armoniei. De asemenea, justiția este de esență să fie funcțională pentru a menține echilibrul în interacțiunile sociale și economice, protejând drepturile individuale și generale, și garantând că resursele, timpul și eforturile oamenilor sunt utilizate în mod optim.
STATUL DE DREPT
Totul funcționează conform unui set de legi clare, aplicate la fel pentru fiecare, mențin ordinea și protejează drepturile individuale. Fiecare, inclusiv cei de la putere, trebuie să respecte și să răspundă conform acestor legi.
PIAȚA LIBERĂ
Credem în puterea pieței libere de a genera prosperitate și inovație. Asta înseamnă că statul are obligația de a crea cadrul funcțional pentru viața economică, lăsând companiile și consumatorii să decidă ce este cel mai bine pentru ei, însă împuternicind oamenii cu informații, învățături și formare care să îi ajute să ia aceste decizii în cunoștință de cauză.
PROTECȚIA DREPTURILOR ȘI LIBERTĂȚILOR
Statul trebuie să protejeze aceste drepturi și libertățile individuale fără să restricționeze sau să fie intrusiv în viața noastră individuală și de familie. Drepturile cetățenilor includ și cel de a avea un mediu cu aer, apă și sol sănătos și organic.
PRACTICI ȘI NORME SPECIFICE
Libertatea de a păstra practicile, normele și valorile culturale și sociale pe care le avem și cu care suntem obișnuiți la noi în țară și pe teritoriul nostru.
PATRIOTISM CIVIC
Patrioții civici sunt motivați de dorința de a contribui la îmbunătățirea societății în care trăiesc: prin participarea activă în viața civică, respectarea legilor și a instituțiilor democratice și prin contribuția la binele comun. Astfel, prin implicarea activă în viața comunității și prin promovarea valorilor naționale, cetățenii contribuie la păstrarea identității naționale și la transmiterea acesteia către generațiile viitoare.
VALOREA INTRINSECĂ A CREAȚIEI NATURALE
Acest principiu se bazează pe ideea că natura și principiile creației sale reprezintă un dar prețios iar oamenii au datoria morală de a o proteja și păstra pentru generațiile viitoare.
MISIUNEA
Iată care este scopul POT
POT
Construim și creștem organizația de români capabili care se implică în politică și în deciziile care se iau pentru ei. Platforma noastră promovează respectul față de membrii, transparența financiară și decizională, integritatea, profesionalismul și credința în Dumnezeu. Suntem convinși că, atunci când noi ne îndeplinim responsabilitățile, Dumnezeu va face minuni.

VIZIUNEA

Iată cum vedem noi o Românie ideală
POT
POT are o viziune a unei Românii în care domnește armonia și buna înțelegere între oameni, încrederea și colaborarea, dorința de succes și competiția între oamenii care construiesc România.
Statul să respecte, are grijă și își protejează cetățenii;
Tinerii să fie prioritate – dezvoltarea și contribuția lor în societate trebuie facilitată prin toate mijloacele posibile;
Statul de drept să aplice legile fără excepție, ceea ce va duce și la eliminarea corupției;
Instituțiile publice să fie eficiente și orientate către nevoile cetățenilor; Funcționarii publici să fie responsabilizați pe criterii de performanță clare;
Diaspora să trebuie respectată, valorificată și oferită oportunitatea de a contribui cu know-how la România;
Uniunea Europeană este o organizație la care vrem să fim parte economic dar nu poate să interfereze cu cultura noastră. România să aibă ultimul cuvânt în implementarea directivelor.
Digitalizarea să prevadă în primul rând ușurarea vieții cetățeanului și nu controlul și monitorizarea lui;
Statul să plătească orice datorează unui cetățean cu prioritate maximă pentru a fi un exemplu de bun plătitor;
Desecretizarea termenilor economici ai contractelor cu statul, de vânzarea a activelor statului sau de dare în folosință a teritoriului nostru să fie o prioritate pentru a reda încrederea în stat și instituții;
Protejarea a tot ce ține de individualitatea noastră: limbă, tradiții, religii și monedă;
Justiția să fie funcțională, neinfluențabilă și nepărtinitoare;
Legi să fie drepte și să poată fi înțelese de către orice cetățean cu un nivel mediu de studii;
Copiii să aparțină părinților și statul să creeze premisele evitării oricărei separări a unui copil de familie;
Căsătoria să fie între un bărbat și o femeie și orice încercare de diluare a acestui concept cu alte noțiuni de parteneriate civile să fie evitată;
NATO este o structură de apărare la care vrem să fim parte prioritizând echiparea și capacitarea armatei noastre, și a industriei proprii de armament;
Antreprenoriatul să fie susținut, promovat și apreciat pentru că el ridică România la noi înălțimi de creare de valoare și inovație;
Dezvoltarea potențialului uman (educația) să fie conturată pe talentul, abilitățile și capacitățile oamenilor și a intereselor lor; Cea mai bună investiție este în noi înșine;
Resursele neregenerabile ale solului și ale subsolului să se exploateze în beneficiul venitului la bugetul de stat, al țării și al cetățenilor;
Copyright 2024 © POT. Toate drepturile rezervate